"Edukimi është më shumë se libra për të lexuar dhe fakte për t’u mbajtur mend. Qëllimi është të formohen njerëz që nuk janë vetëm të zgjuar apo të aftë në fusha të ndryshme, por të motivuar nga respekti dhe dashuria, dhe jo nga babëzia dhe frika."

Kryepiskopi Anastas

Këshillimi i Karrierës me Nxënësit e Klasave të 9-ta

Edukimi për karrierën me artisten Anila Zajmi! 

Këshillimi i Karrierës me Nxënësit Maturantë 2022-2023

Nisma – QYTETAR I MIRË – Youth4Change

Nxënësit e shkollës Protagonistët paraqesin një gjest sa të vogël aq edhe kuptimplotë të realizuar nga klubi ‘Youth4Change’. Si pjesë e nismës qytetar i mirë. Nxënësit kanë kontribuar në një sërë vëllimesh për të pasuruar bibliotekën e shkollës.”A book is a gift you can open again and again”

JAVA EUROPIANE E SPORTIT

https://youtu.be/JupRGlcMif4

FITUES TË KAMPIONIT KOMBËTAR TË DEBATIT, QERSHOR 2021

E mërkura e 30 qershorit, na  bëri kampionë të debatit në rang kombëtar. Mes urimesh, lotësh fitoreje dhe hareje festive kthyem kokën pas në fillimet e këtij “rrugëtimi” jo fort të lehtë dhe pa sfida. Them në fillesat e këtij “rrugëtimi” për Ne “Protagonistët”, pasi për mësuesen tonë mentore, zysh Donen (sic e quajmë ne), […]

Dezinfektim i godinave të shkollës

Të dashur prindër dhe nxënës, urojmë që të jeni të gjithe mirë me shëndet! Në kuadër të situatës që ndodhemi shkolla jonë ka marrë masat për dezinfektimin e godinave të saj. Më poshtë gjeni të listuara certifikatat e dezinfektimit për secilën godinë. Sinqerisht, Georgia Bendo Drejtore Administrative e Shkollës Protagonistët  

Misioni i Shkollës

Misioni i shkollës “Protagonistët” është të edukojë nxënësit në një atmosferë pozitive dhe plot respekt, ku ata mund të zbulojnë dhe vlerësojnë të qënit unik, ku mund të tregojnë potencialin e tyre të plotë. Ne e realizojmë këtë mision duke e mësuar fëmijën në “tërësinë e tij”, për nevojat e tij intelektuale, emocionale, fizike, sociale dhe shpirtërore. Të gjitha këto arrihen duke mbajtur një nivel të lartë dhe rigoroz akademik, dhe duke inkurajuar zhvillimin e karakterit. Ata duhet të kuptojnë se të qenit udhëheqës dhe të pasurit një të ardhme të suksesshme varet nga një standart i lartë moral.

Shkollën Protagonistët këtë vit e frekuentojnë:  

Kopshti “Protagonistët”:  220  nxënës 

Klasat: I – IX  833 nxënës 

Klasat: X – XII  218  nxënës 

Gjithsej: 1271 nxënës

 

Vepra bamirësie: 

Shkolla jonë si çdo vit e ka vëmendjen kryesore  në ndihmën ndaj njerëzve në nevojë. Edhe këtë vit shkollor  janë kryer disa aktivitete për mbledhjen e fondeve monetare, ushqimore dhe veshmbathje. Këto fonde kanë shkuar në ndihmë të kësaj shtrese të popullsisë: 

  • Në mencën: “Shërbimi i Dashurisë” të Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë.
  •  Për familjet në nevojë si dhe për mencën e “Shën Nektarit” pranë kishës “Metamorfoza e Zotit Krisht” në Gramsh. 
  • Në burgun  325 të Tiranës.

Këshillimi i Karrierës me Nxënësit e Klasave të 9-ta

Edukimi për karrierën me artisten Anila Zajmi! 

Këshillimi i Karrierës me Nxënësit Maturantë 2022-2023

Nisma – QYTETAR I MIRË – Youth4Change

Nxënësit e shkollës Protagonistët paraqesin një gjest sa të vogël aq edhe kuptimplotë të realizuar nga klubi ‘Youth4Change’. Si pjesë e nismës qytetar i mirë. Nxënësit kanë kontribuar në një sërë vëllimesh për të pasuruar bibliotekën e shkollës.”A book is a gift you can open again and again”

JAVA EUROPIANE E SPORTIT

https://youtu.be/JupRGlcMif4

FITUES TË KAMPIONIT KOMBËTAR TË DEBATIT, QERSHOR 2021

E mërkura e 30 qershorit, na  bëri kampionë të debatit në rang kombëtar. Mes urimesh, lotësh fitoreje dhe hareje festive kthyem kokën pas në fillimet e këtij “rrugëtimi” jo fort të lehtë dhe pa sfida. Them në fillesat e këtij “rrugëtimi” për Ne “Protagonistët”, pasi për mësuesen tonë mentore, zysh Donen (sic e quajmë ne), […]

Dezinfektim i godinave të shkollës

Të dashur prindër dhe nxënës, urojmë që të jeni të gjithe mirë me shëndet! Në kuadër të situatës që ndodhemi shkolla jonë ka marrë masat për dezinfektimin e godinave të saj. Më poshtë gjeni të listuara certifikatat e dezinfektimit për secilën godinë. Sinqerisht, Georgia Bendo Drejtore Administrative e Shkollës Protagonistët  

Akt konstatimi

Të dashur prindër dhe nxënës, urojmë që të jeni të gjithe mirë dhe nuk keni pasur dëmtime nga tërmeti. Nesër, diten e hëne, me lejen nga Instituti i Ndërtimit dhe MASR, do të rifillojmë procesin mësimor. Në javën që kaloi, stafi i shkollës u takua çdo ditë për lutje, diskutime, dhe mësime për raste emergjente. […]

Gjimnazi

Mirësevini në gjimnazin “Protagonistët”, qendrën e rrezatimit të dijes dhe kulturës, të dashurisë, shpresës dhe besimit. Gjimnazi ynë u hap në vitin 2012-2013 me një klasë të vetme, që edhe pse e vogël në numër do të çelte rrugën e gjatë e të suksesshme të shkollës sonë, për të edukuar brezin e ri me frymë [...]

9-Vjeçarja

Është kënaqësi e madhe t’ju përshëndes dhe mirëpres në faqen e internetit të shkollës “Protagonistët”.  Ne mezi presim të ndajmë me ju pikëpamjen tonë të veҫantë per arsimin.  Ne respektojmë dhe kujdesemi plotësisht për nxënësit dhe i vlerësojmë ata, duke kuptuar se secili ka përvojat e tij/saj individuale, interesa dhe talente të ndryshme.  Stafi ynë [...]

Fillorja

Përshëndetje të nderuar prindër, gjyshër dhe të gjithë ju dashamirës të shkollës sonë. Shkolla Protagonistët është një vatër e dijes, e kulturës, e dashurisë, e respektit por mbi të gjitha dhe më e rëndësishmja, që është edhe motoja e institucionit tonë arsimor, formimi i brezit tonë të ri me dashuri dhe shpresë për një të [...]