"Edukimi është më shumë se libra për të lexuar dhe fakte për t’u mbajtur mend. Qëllimi është të formohen njerëz që nuk janë vetëm të zgjuar apo të aftë në fusha të ndryshme, por të motivuar nga respekti dhe dashuria, dhe jo nga babëzia dhe frika."

Kryepiskopi Anastas

(Shqip) Këshillimi i Karrierës me Nxënësit e Klasave të 9-ta

Sorry, this entry is only available in Albanian.

(Shqip) Këshillimi i Karrierës me Nxënësit Maturantë 2022-2023

Sorry, this entry is only available in Albanian.

(Shqip) Nisma – QYTETAR I MIRË – Youth4Change

Sorry, this entry is only available in Albanian.

(Shqip) JAVA EUROPIANE E SPORTIT

Sorry, this entry is only available in Albanian.

(Shqip) FITUES TË KAMPIONIT KOMBËTAR TË DEBATIT, QERSHOR 2021

Sorry, this entry is only available in Albanian.

(Shqip) Dezinfektim i godinave të shkollës

Sorry, this entry is only available in Albanian.

Misioni i Shkollës

Misioni i shkollës “Protagonistët” është të edukojë nxënësit në një atmosferë pozitive dhe plot respekt, ku ata mund të zbulojnë dhe vlerësojnë të qënit unik, ku mund të tregojnë potencialin e tyre të plotë. Ne e realizojmë këtë mision duke e mësuar fëmijën në “tërësinë e tij”, për nevojat e tij intelektuale, emocionale, fizike, sociale dhe shpirtërore. Të gjitha këto arrihen duke mbajtur një nivel të lartë dhe rigoroz akademik, dhe duke inkurajuar zhvillimin e karakterit. Ata duhet të kuptojnë se të qenit udhëheqës dhe të pasurit një të ardhme të suksesshme varet nga një standart i lartë moral.

Shkollën Protagonistët këtë vit e frekuentojnë:  

Kopshti “Protagonistët”:  220  nxënës 

Klasat: I – IX  833 nxënës 

Klasat: X – XII  218  nxënës 

Gjithsej: 1271 nxënës

 

Vepra bamirësie: 

Shkolla jonë si çdo vit e ka vëmendjen kryesore  në ndihmën ndaj njerëzve në nevojë. Edhe këtë vit shkollor  janë kryer disa aktivitete për mbledhjen e fondeve monetare, ushqimore dhe veshmbathje. Këto fonde kanë shkuar në ndihmë të kësaj shtrese të popullsisë: 

  • Në mencën: “Shërbimi i Dashurisë” të Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë.
  •  Për familjet në nevojë si dhe për mencën e “Shën Nektarit” pranë kishës “Metamorfoza e Zotit Krisht” në Gramsh. 
  • Në burgun  325 të Tiranës.

(Shqip) Këshillimi i Karrierës me Nxënësit e Klasave të 9-ta

Sorry, this entry is only available in Albanian.

(Shqip) Këshillimi i Karrierës me Nxënësit Maturantë 2022-2023

Sorry, this entry is only available in Albanian.

(Shqip) Nisma – QYTETAR I MIRË – Youth4Change

Sorry, this entry is only available in Albanian.

(Shqip) JAVA EUROPIANE E SPORTIT

Sorry, this entry is only available in Albanian.

(Shqip) FITUES TË KAMPIONIT KOMBËTAR TË DEBATIT, QERSHOR 2021

Sorry, this entry is only available in Albanian.

(Shqip) Dezinfektim i godinave të shkollës

Sorry, this entry is only available in Albanian.

(Shqip) Akt konstatimi

Sorry, this entry is only available in Albanian.

High School

High School Welcome to the Protagonist High School, an establishment of knowledge, culture, love, hope, and trust.  Our High School was opened in 2012. With one class, despite only being a few students, a successful path opened to educate the next generations with a spirit of love. The High School generates real protagonists, with the care and blessings of His Beatitude Archbishop [...]

Pre-High School

It is with great pleasure I greet you and welcome you to the Protagonist School website.  We are eager to share our unique approach to education.  We respect and care deeply about our students and value them, understanding that each has his or her individual experience, interests and talents.  Our staff works together with students [...]

Primary School

Dear Parents, Grandparents, Caregivers, and Dedicated People of our School, The Protagonist School is a hearth of knowledge, culture, love, and respect. But most importantly, it also conforms to the mission statement of our educational institution: our school prepares the next generations with love and hope for a brighter and confident future. This is the vision which is supported by His Beatitude Archbishop Anastasios. Our Honorable President, Archbishop Anastasios, [...]